Συνταγές

Churros | Άκης Πετρετζίκης

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Για τη σάλτσα σοκολάτας
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. γάλα πλήρες
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τα churros
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 240 γρ. νερό
  • 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αυγά, μέτρια
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 4 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει η σοκολάτα.
  • Αφήνουμε στην άκρη.

Για τα churros

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και πάρει μία βράση.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα να χάσει την υγρασία του και γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει τελείως.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να ομογενοποιηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο.
  • Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι κόβουμε churros 10 εκ. Ψήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε κατευθείαν σε μπολ που έχουμε αναμείξει τη ζάχαρη με την κανέλα.
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.